Leer alles over wijn tijdens onze cursus in hartje Amsterdam

Is uw enthousiasme over wijn niet te stuiten? Dat snappen wij natuurlijk als geen ander. Voor wie verder wil gaan dan een eenmalige wijnproeverij bieden wij diverse wijncursussen aan zoals een basiscursus (ook een English course), Advanced France en Advance Italië. Iedere cursus bestaat uit 4 lessen. Laat de wijnkenner in u ontwaken en stil uw dorst naar wijnkennis!

De basiscursus

Tijdens deze cursus leert u over de belangrijkste druiven en wijnen, wijngebruiken, het maken van wijn en de regelgeving. Na de cursus weet u elke sommelier uit te leggen waar u zin in heeft, bluft u zich met zelfvertrouwen door een wijnborrel en heeft u bij eigenlijk alles wat met wijn te maken heeft een hoog “oh ja” gevoel.

Per les worden er 6 tot 8 wijnen geproefd en daarbij komt alles aan bod.

Les 1: Wijn maken en wijnbouw
Les 2: Vive la France
Les 3: Bella Italia en Viva España
Les 4: Fris Duitsland en Oostenrijk

De prijs van de cursus is € 195,- en wordt gegeven door Elise Moeskops. Elise is sommelier en mede-eigenaresse van Restaurant Lastage, dat bekroond is met een Michelinster. Daarnaast heeft zij jaren gewerkt voor een importeur van mediterrane wijnen. In het bezit van haar WSET 3, maar eigenlijk opgeleid als politicoloog, houdt Elise erg van de cultuur en historie rondom wijn.

Interesse in de cursus? Informeer gerust naar de eerstvolgende cursusdata.

Contact opnemen

Kent uw interesse in wijn geen grenzen?
Meld u aan voor onze wijncursus, of boek een proeverij!