Basiscursus

Tijdens deze cursus leer je over de belangrijkste druiven en wijnen, wijngebruiken, wijn maken en regelgeving. Na de cursus weet je elke sommelier uit te leggen waar je zin in hebt, bluf je jezelf met zelfvertrouwen door een wijnborrel en heb je bij eigenlijk alles wat met wijn te maken heeft een hoog “oh ja” gevoel.

Per les worden er 6 tot 8 wijnen geproefd en alles komt aan bod.

De cursus bestaat uit 4 lessen.
Les 1: Wijnmaken en wijnbouw
Les 2: Vive la France
Les 3: Bella Italia en Viva España
Les 4: Fris Duitsland en Oostenrijk

De prijs van de cursus is € 195,- en wordt gegeven door Elise Moeskops. Elise is 35 en is sommelier en mede-eigenaresse van Restaurant Lastage met 1 Michelinster. Daarnaast heeft zij jaren gewerkt voor een importeur van mediterrane wijnen. In het bezit van haar WSET 3, maar eigenlijk opgeleid als politicoloog, houdt Elise erg van de cultuur en historie rondom wijn.

Informeer gerust naar wanneer er weer een cursus start.