Glandorf & Thijs in Amsterdam
echte wijn, echte mensen

Liefde voor alles wat lekker is – dat is waar wij voor staan. Iedereen die bij onze wijnimport betrokken is heeft een innige relatie met eten en wijn. Onze personeelsleden zijn niet alleen de geijkte wijnkenners: naast twee ervaren horecamanagers ook een voormalig directeur van een zonnecellenfabriek en een reclamevrouw: hun kennis van wijn is ontstaan vanuit een oprechte belangstelling en passie voor wijn. Ons zorgvuldig geselecteerde assortiment is ontstaan vanuit hetzelfde enthousiasme. En dat proeft u terug.

Kleine boeren

Wij importeren alle wijnen zelf, direct van de boer. Zonder tussenkomst van de groothandel kunnen we niet alleen interessantere wijnen, maar ook betere prijzen aanbieden aan onze klanten. Iedere wijnboer wordt door ons bezocht. Juist de kleine boertjes met een familiebedrijf passen in het G&T-idee van wat wijn zou moeten zijn. In onze ogen is goede wijn het resultaat van een toegewijd maakproces: met liefde zorgen voor je planten en met zorg wijn maken. Eerlijk en oprecht je best doen om een product te maken dat niet dertien in een dozijn is.

Zo komen we eigenlijk automatisch uit bij boeren die met respect voor hun omgeving werken. Een officieel certificaat is niet belangrijk voor ons, maar uiteindelijk is een groot deel van het assortiment wel biologisch, biodynamisch of vin naturel.

Ontdek onze wijnen

Een stukje geschiedenis

De ‘T’ in G&T komt van Thijs, Hubert Thijs welteverstaan. De kleinzoon van de oprichter van Dikker & Thijs. Daarmee is de naam Thijs al meer dan 100 jaar verbonden aan lekker eten en drinken in Amsterdam.

In 1895 opende de heer Dikker een delicatessenzaak in de Kalverstraat. In 1915 werd Henri Thijs, die jaren met de Franse meesterkok Escoffier had gewerkt, partner en ontstond het begrip Dikker & Thijs. In 1921 verhuisden ze naar de Prinsengracht, waar ze beroemd werden met hun oesters, kreeft en kaviaar. In 1957, toen Nederland voor het eerst vermeld werd in de Guide Michelin, werd Dikker & Thijs een van de acht eerste sterrenrestaurants.

Later ging Henri ook wijn importeren. Dit resulteerde in Koster & Thijs Wijnimport, waarna Herman Thijs, de vader van Hubert, op zijn beurt weer de liefde voor wijn overbracht op zijn zoon.

Samen genieten

Wat maakt dat wijn altijd zo omgeven wordt door mysterie en dikdoenerij? Bij Glandorf & Thijs staat voorop dat wijn een mooie en lekkere aanvulling is op samenzijn, lekker eten, een fijn gesprek of gewoon plezier.
Dat wijn het eindproduct vormt van een proces waarin keuzes zijn gemaakt, keuzes die u terug kunt proeven in het glas, dat staat buiten kijf. Daarom is het verhaal achter de wijn ook zo belangrijk of gewoon leuk om te weten. Denk bijvoorbeeld aan het ontmoeten van iemand die u beter wilt leren kennen, zodat hij of zij misschien een vriend wordt; zo werkt het ook met onze wijnen.
Verzamel een leuk gezelschap, tover een lekker recept op tafel en drink er een goed glas wijn bij uit het assortiment van Glandorf & Thijs.

Weet u niet welke wijn u moet kiezen?
Vraag advies aan onze wijnexperts!