Echte wijn, echte mensen

Glandorf&Thijs is ontstaan uit liefde voor alles wat lekker is. Wijn en eten spelen bij alle mensen in de winkel de hoofdrol in hun leven, maar vaak pas na wat omzwervingen. Zo zegde de een de directie van een zonnecelfabriek gedag, werd de reclamewereld werd ingeruild voor de wijnwereld, en stortten een sjeesde kunstacademie-student en Amerikaanse lawyer zich op de wijn.

Persoonlijk contact met wijnboeren is de drijvende kracht achter het assortiment. Die gekke persoonlijkheden allemaal stuk voor stuk leren kennen; er is geen wijnhuis vertegenwoordigd waar G&T niet op bezoek is geweest en er is geen doos te vinden die via een groothandel of tussenpersoon de winkel in is gekomen. Alles wordt zelf geselecteerd en geïmporteerd.

Kleine boeren

Wij importeren alle wijnen zelf, direct van de boer. Zonder tussenkomst van de groothandel kunnen we niet alleen interessantere wijnen, maar ook betere prijzen aanbieden aan onze klanten. Iedere wijnboer wordt door ons bezocht. Juist de kleine boertjes met een familiebedrijf passen in het G&T-idee van wat wijn zou moeten zijn. Met liefde zorgen voor je planten en met zorg wijn maken. Eerlijk en oprecht je best doen om een product maken wat niet dertien in een dozijn is.

Je komt dan eigenlijk automatisch uit bij boeren die met respect voor hun omgeving werken. Een officieel certificaat is niet belangrijk voor ons, maar uiteindelijk is een groot deel van het assortiment wel biologisch, bio-dynamisch of vin naturel.

Stukje geschiedenis

De T in G&T komt van Thijs, Hubert Thijs wel te verstaan. De kleinzoon van de oprichter van Dikker&Thijs. Daarmee is &Thijs al meer dan 100 jaar verbonden aan lekker eten en drinken in Amsterdam.

In 1895 opende de heer Dikker een delicatessenzaak in de Kalverstraat. In 1915 werd Henri Thijs, die jaren met de Franse meesterkok Escoffier had gewerkt, partner en ontstond het begrip Dikker&Thijs. In 1921 verhuisden ze naar de Prinsengracht, waar ze beroemd werden met hun oesters, kreeft en kaviaar. In 1957 toen Nederland voor het eerst vermeld werd door de Guide Michelin werd Dikker&Thijs een van de acht eerste sterrenrestaurants.

Later ging Henri ook wijn importeren. Dit resulteerde in Koster&Thijs Wijnimport, waarin Herman Thijs, de vader van Hubert, op zijn beurt weer de liefde voor wijn overbracht op zijn zoon.

De cirkel is rond

Wat maakt dat wijn altijd zo omgeven wordt door mysterie en dikdoenerij? Bij Glandorf&Thijs staat voorop dat wijn een mooie en lekkere aanvulling is op samenzijn, op lekker eten, een fijn gesprek of gewoon plezier.

Dat wijn het eindproduct vormt van een proces waarin keuzes zijn gemaakt, keuzes die je terugproeft in je glas, dat staat buiten kijf. Daarom is het verhaal achter de wijn zo belangrijk of gewoon leuk om te weten. Net zoals wanneer je iemand ontmoet die je beter wilt leren kennen, zodat het misschien een vriend wordt… zo geldt dit ook voor onze wijnen.

Verzamel een leuk gezelschap, klik hier voor een oorspronkelijk recept uit de keuken van Dikker&Thijs en drink het gecombineerd met een wijn uit de winkel van kleinzoon Hubert.